De Buxusmot

De Buxusmot

DE BUXUSMOT

Zie je dode blaadjes, kale takjes, bladskeletten en spinsel in je buxus? Dan kan het zijn dat je last hebt van de buxusmot. Het gehele jaar kunnen de rupsen schade veroorzaken, maar je ziet de rupsen vooral van april tot en met september. De rupsen zorgen voor veel schade aan de buxus. Na het uitvliegen van de buxusmot heeft de buxus niet voldoende tijd om zich te herstellen, want de volgende plaag dient zich al weer aan. De buxus raakt ernstig verzwakt en sterft af.

HOE KUN JE DE BUXUSMOT BESTRIJDEN ?

Het aantrekken van vogels, vooral mezen, kan de kans op de Buxusmot behoorlijk verkleinen omdat deze vogels veel rupsen eten in het voorjaar en ook hun jongen hiermee voeden. Als je ze toch wilt bestrijden zijn er diverse middelen van Bayer en Ecostyle verkrijgbaar om de buxus mee te behandelen. Het is van belang dat je Buxus in zijn  geheel nat is, ook aan de onderzijde van het blad. Dus spuit de Buxus vanaf boven maar ook vanaf onder en tussen de plant goed in, zodat je de gehele plant goed hebt geraakt.

Is de Buxus al erg aangetast met de Buxusmot snoei hem dan eerst flink terug voor behandeling (zonder de vorm aan te tasten) zodat de rupsen goed in het zicht komen en ze minder te eten te hebben. De Buxus kunt u dan na de behandeling en als de rupsen weg zijn weer bemesten zodat deze zich weer zal herstellen.

Indien de Buxusmot aanwezig is in je Buxus en je zult deze niet gaan bestrijden dan zal deze binnen enkele dagen geheel kaal worden gevreten en hierdoor afsterven.

Wij hebben diverse bestrijdingsmiddelen op voorraad om de buxusmot te bestrijden,

Voor meer advies kom langs in ons tuincentrum in Culemborg.